Dne 1.3 se uskutečnil první běh

03.03.2014 22:44

Všechno je jednou poprvé a první start našich závodů se uskutečníl 1.3 v 9:00. I přestože měl být tento běh jen zkouškou, zda dokážem připravit zázemí pro více závodníků, zda se bude líbit závodní trasa a bude mít cenu tyto závody pořádat častěji, postavilo se (i přes nulovou mediální kampaň) na start závodu 7 mužů, 6 žen, 1 žák a 9 dětí (z toho dvě slečny). Muži měli před sebou 8,8km, se kterými se nejrychleji porval Pavel Vodrážka. Trasa pro ženy měla 5,2km a v excelentním čase ji zvládla Jana Vronská. Tuto trať běželi i žáci. Na start se postavil jedinný a to Petr Bruthans. Trať pro děti byla 1,3km. Velkým překvapením byl Vít Redlich, který svou rychlostí zaskočil i místní borce z fotbalového oddílu a s přehledem zvítězil. Více ve výsledcích.

Chtěl bych poděkovat panu Oujeskému, za vytypování nádherné lesní trasy, která se běžcům velmi líbila. Do příštího závodu bude o kus prodloužena, abychom se vyhnuli prudkému stoupání hned v úvodu a mohli startovat všechny kategorie dohromady. Dále bych chtěl poděkovat Radkovi Šedivému, za sehnání pomůcek, jako stan, nádoba na horký čaj a hlavně za věnování cen pro vítěze. Poděkování také patří bratrovi, který pomohl s programem na registraci závodníků a generování výsledků, takže nemusíme nic psát ručně a výsledky budou k prohléhnutí hned po závodě. A další díky patří lidem, kteří mi pomohli hlídat trasu dětí, protože bez nich by děti musely běhat nudné kolečko kolem hřiště a takhle se mohli alespoň proběhnout kus  po Lipencích.

Největší poděkování patří samozřejmě závodníkům, bez kterých by závod nemohl být závodem. 

Závěrem bych chtěl říct, že po této akci víme, že jsme schopni zorganizovat nádherný závod a tak v tom budeme pokračovat. Závody se budou konat každý lichý měsích a to poslední sobotu, Více v kalendáři akcí. S tím souvisí i možnost bodování jednotlivých závodů a hrát tak o celoroční pohár a zvýšit . Největším úspěchem by pro nás ale bylo, aby se závod stal oblíbenou akcí v kalendaři každé rodiny z Lipenců a okolí. 

Pokud máte nějaký námitky, nebo postřehy z minulého závodu, případně nějaké dotazy, rád je zopovím na mailu karasdaniel@seznam.cz.

Děkuji za Váš zájem a na příštích závodech se na Vás budu těšit.